lördag 2 juni 2012

Sweet chili-lax med couscous


1-1,5 laxfiléer (per person)
Till 4 laxbitar behövs:
1/2 citron
salt
ca 1 dl sweet chilisås
0,5 dl hackade cashewnötter

Tina laxen om den är fryst.
Ta ut laxen en timme innan tillagning.
Lägg den i en ugnsfast form, pressa rikligt med citron över och låt stå i minst en timme. Laxen blir lite vitare i köttet av citronen.
Hacka cashewnötterna i mindre bitar.
Salta laxen lite lätt och pensla med hälften av sweet chilisåsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 4 minuter på 225 grader.
Ta snabbt ut laxen, pensla med resterande sweet chilisås och strö över cashewnötterna.
Ställ tillbaka in i ugnen i 4-10 minuter, beroende på ugn, tills laxen är klar.

Jag brukar servera couscous till samt en sallad bestående av;
isbergssallad
gurka
tomat
persika
majs
avokado
ärtor

1 kommentar:

  1. Wow, det låter jättegott!
    Ska definitivt göra den här rätten så snart jag kan komma till en butik.Blir hungrig av att läsa receptet! A-M

    SvaraRadera